Altınmarka çikolatası ile nefis bir brownie yaparak mutluluğu taçlandırmayı kim istemez ki..😋
MALZEMELER
• 🍫 300 gram ALT45 Bitter Çikolata (%56 kakao)
• 🧈 130 gram Tereyağı (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
• 🍬 150 gram Toz Şeker (3/4 su bardağı)
• 🥚 4 Yumurta
• 🥄 7 gram Kakao (1 yemek kaşığı)
• 🫓 140 gram Un
• 🍫 150 gram ALT131 Beyaz Çikolata
YAPILIŞI
🥣 ALT131 Beyaz çikolata 1 cm kalınlığında parçalar olacak şekilde kırılır.
.
.
🥣 ALT45 Bitter Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü (küçük bir tencereye iki parmak su koyup üzerine cam veya metal bir kase oturtup pişirme) eritiyoruz.
.
.
🥣 Fırınımızı 170 derecede çalıştırıyoruz. 20*20 cm'lik kek kalıbımıza yağlı kağıdımızı yerleştiriyoruz.
.
.
🥣 Yumurta ve şekerimizi tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
.
.
🥣 Eriyen tereyağı ve çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyip tel çırpıcı ile çırparak karıştırıyoruz.
.
.
🥣 Un ve kakaoyu ekleyip tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
.
.
🥣 Karışımımızın 2/3 ünü kek kalıbımıza döküp üzerine kırık beyaz çikolata parçalarını diziyoruz.
.
.
🥣 Kalan brownie karışımını beyaz çikolatanın üzerine yayıp düzeltiyoruz.
.
.
🥣 170 derecede 30-35 dakika üzeri kabuk olup içi hafif ıslak kalacak şekilde pişiriyoruz.
.
.
Afiyet Olsun...