{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } }, "extraData": { "cd_userHashedEmail": "e3b0c44298fc1c149afbf4c8996fb92427ae41e4649b934ca495991b7852b855" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Çikolatalı Soğuk Baklava

Çikolatalı Soğuk Baklava

Çikolatalı Soğuk Baklava

MALZEMELER

• 40 Yaprak Baklava Yufkası


• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı


• 100 gram Kaymak


• 100 gram Antep Fıstığı


• 200 gram ALT45 Bitter Kuvertür Çikolata


• 4 Su Bardağı Süt


• 1/2 Su Bardağı Toz Şeker


• 4-5 Yemek Kaşığı Kakao Tozu

YAPILIŞI

🥣 20*30 cm boyutlarında bir tepsi hazırlanır. (elinizdeki tepsiye göre uyarlama yapabilirsiniz)
.
.
🥣 Tereyağı eritilir.
.
.
🥣 Tepsi hafif yağlanır.
.
.
🥣 1 kat yufka konur daha sonra üzerine hafifçe yağ sürülür. Daha sonra ilk 20 kat bu şekilde yapıldıktan sonra önce yufkanın üzerine kaymak sürülür.
.
.
🥣 Daha sonra yarım paket rendelenmiş çikolata ve antep fıstığı serpilir.
.
.
🥣 Tekrar yufka serilir hafifçe yağlanır ve tekrar yufka serilir. Yufkalar bitene kadar bu işlem tekrarlanır.
.
.
🥣 Daha sonra şerit halinde yufka kesilir.
.
.
🥣 Kalan tereyağı dökülür ve bu sefer ters yönde şeritler kesilerek kare kare baklava şekli oluşturulur.
.
.
🥣 Fırın 180 derecede çalıştırılır, sıcak fırında yufkanın üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.
.
.
🥣 Baklava pişerken süt ve toz şeker kaynama noktasına gelene kadar ısıtılarak karıştırılır. Bu sırada şekerin erimesi sağlanır.
.
.
🥣 Pişen baklavanın üzerine sıcak sütlü şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır.
.
.
🥣 Soğuyan baklavanın üzerine önce kakao serpilir daha sonra kalan rendelenmiş çikolata ve isteye bağlı olarak antepfıstığı serpilerek servis edilir.

Bu ürün stokta olduğunda, posta adresinize bir bildirim göndereceğiz.