MALZEMELER
• 40 Yaprak Baklava Yufkası
• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 100 gram Kaymak
• 100 gram Antep Fıstığı
• 200 gram ALT45 Bitter Kuvertür Çikolata
• 4 Su Bardağı Süt
• 1/2 Su Bardağı Toz Şeker
• 4-5 Yemek Kaşığı Kakao Tozu
YAPILIŞI
🥣 20*30 cm boyutlarında bir tepsi hazırlanır. (elinizdeki tepsiye göre uyarlama yapabilirsiniz)
.
.
🥣 Tereyağı eritilir.
.
.
🥣 Tepsi hafif yağlanır.
.
.
🥣 1 kat yufka konur daha sonra üzerine hafifçe yağ sürülür. Daha sonra ilk 20 kat bu şekilde yapıldıktan sonra önce yufkanın üzerine kaymak sürülür.
.
.
🥣 Daha sonra yarım paket rendelenmiş çikolata ve antep fıstığı serpilir.
.
.
🥣 Tekrar yufka serilir hafifçe yağlanır ve tekrar yufka serilir. Yufkalar bitene kadar bu işlem tekrarlanır.
.
.
🥣 Daha sonra şerit halinde yufka kesilir.
.
.
🥣 Kalan tereyağı dökülür ve bu sefer ters yönde şeritler kesilerek kare kare baklava şekli oluşturulur.
.
.
🥣 Fırın 180 derecede çalıştırılır, sıcak fırında yufkanın üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.
.
.
🥣 Baklava pişerken süt ve toz şeker kaynama noktasına gelene kadar ısıtılarak karıştırılır. Bu sırada şekerin erimesi sağlanır.
.
.
🥣 Pişen baklavanın üzerine sıcak sütlü şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır.
.
.
🥣 Soğuyan baklavanın üzerine önce kakao serpilir daha sonra kalan rendelenmiş çikolata ve isteye bağlı olarak antepfıstığı serpilerek servis edilir.