Çikolata yemeye bahane arayan bizler tabi ki sizi de düşünüp @onedioyemek ile birlikte Ganajlı Mozaik Pasta hazırladık. İşte çikolata ve portakala doyamayacağınız Ganajlı Mozaik Pasta tarifi! 🥧
MALZEMELER
• 200 gram Petibör Bisküvi
• 400 ml Krema
• 300 gram Altınmarka Bitter Çikolata
• 1/2 su bardağı Antep Fıstığı
• 1 Portakal Kabuğu
Servis için;
Toz Antep fıstığı
YAPILIŞI
🥣 Bir sos tenceresinde süt kremasını kaynama noktasına getirip ocaktan alın.
.
.
🥣 Çikolatayı ince ince doğrayın ve sıcak kremanın içerisine döküp pürüzsüz olana kadar karıştırın.
.
.
🥣 Ganajı 1-2 dakikada bir kabuk tutmaması için karıştırın. 1/3’ünü ayırın.
.
.
🥣 Kap içindeki ganaja Antep fıstığı ve portakal kabuğunu ilave edip karıştırın.
.
.
🥣 Bütün bir kapta petibör bisküvileri elinizle büyük parçalar olacak şekilde kırın. Üzerine ganajı dökün.
.
.
🥣 Streç film serili baton kek kalıbında şekillendirin ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
.
.
🥣 Sonrasında buzdolabından çıkartın dilimleyin. Ganajı ısıtıp üzerine döküp servis edin.. Afiyet olsun 😋
.
.
Afiyet Olsun...