{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } }, "extraData": { "cd_userHashedEmail": "e3b0c44298fc1c149afbf4c8996fb92427ae41e4649b934ca495991b7852b855" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

KURABİYE ARASI DONDURMA

KURABİYE ARASI DONDURMA

KURABİYE ARASI DONDURMA

MALZEMELER

Dondurma İçin:

• 1/2 litre Süt


• 3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı Toz Şeker


• 1 silme çay kaşığı Toz Salep (4 gram)


• 1 adet Vanilya Çubuğu


• 3 çorba kaşığı Kakao Nibi (dondurma hazır olduktan sonra)


Kurabiye İçin:

• 125 gram Tereyağı


• 100 gram Esmer Şeker


• 100 gram Toz Şeker


• 1 adet Yumurta


• 30 gram Kakao


• 220 gram Un


• Bir çimdik Tuz


• 1 çay kaşığı Karbonat


• 1 çay kaşığı Kabartma Tozu


• 1 çay kaşığı Vanilya


• ½ cup Çift Renk Damla Çikolata


• ½ cup Beyaz Damla Çikolata

YAPILIŞI

Dondurma 🥣 Süt ve salep orta boy bir kaba konup tel çırpıcı ile güzelce çırpılır.
.
.
🥣 Vanilya çubuğu ortadan boylamasına ikiye kesilip içindeki özü bıçakla sıyırılıp , sütün içine çubuk kısmıyla beraber atılır. Hafifçe karıştırılıp 10 dakika bekletilir.
.
.
🥣 10 dakika sonra vanilya çubuğunun parçaları bir çatal yardımıyla çıkartılır.
.
.
🥣 Muzlar soyulup boylamasına önce ikiye sonra her bir parça tekrar boylamasına ikiye bölünür. Muzun orta kısmında boylu boyunca kararmış kısımlar var ise bıçakla o bölümler kesilip atılır.
.
.
🥣 Muzlar enine çok ince şekilde doğranıp sütlü karışımın içine ilave edilir.
.
.
🥣 Dondurma makinenizin talimatları doğrultusunda tüm karışımı dondurma haznesine koyup 15 dakika orta devirde karışım yoğunlaşana kadar işledikten sonra kakao nibi eklenip karıştırıldıktan sonra derin dondurucuda 24 saat bekletip servis ediyoruz.
.
.
Kurabiye 🥣 Fırın 160 derecede fanlı olarak çalıştırılır. Fırınınızı fan özelliği yoksa 180 derece altlı ustu çalıştırın.
.
.
🥣 Tereyağı, toz şeker ve esmer şeker çırpılır.
.
.
🥣 Yumurta ilave edilip 1 dakika daha karıştırılır.
.
.
🥣 Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilya ilave edilip tekrar karıştırılır.
.
.
🥣 En son çikolatalarda eklenip spatula ile karıştırılır.
.
.
🥣 Dondurma kaşığı veya kurabiye kaşığı ile porsiyonlanarak yağlı kağıdın üzerine yarım küre şeklinde yerleştirilip fırına atılır. Kurabiyeler arasında büyük boşluk bırakılır çünkü kurabiyeler pişerken yayılacaktır.
.
.
🥣 Fırında 10-12 dakika pişen kurabiyeler fırından çıktıklarında şişkin olacaktır. Oda sıcaklığında soğuyan kurabiyeler sönüp son halini alacaklardır. Tüketmeden önce mikrodalga fırında hafif ısıtırsanız içi daha yumuşak bir hal almaktadır.
.
.
🥣 İki adet kurabiyenin arasına büyük bir top dondurma konup hafifçe bastırılır ve servis edilir.
.
.

Bu ürün stokta olduğunda, posta adresinize bir bildirim göndereceğiz.