{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } }, "extraData": { "cd_userHashedEmail": "e3b0c44298fc1c149afbf4c8996fb92427ae41e4649b934ca495991b7852b855" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

KAKAO MEYVESİNİN LEZZET YOLCULUĞU

Elimizde kokusuyla, aromasıyla, rengiyle ve tadıyla ne olmak üzere yeni bir yolculuğa çıkacağını merak eden kaliteli bir kakao özümüz var. Sırada bu özün çikolataya dönüşme serüveni…

KAKAO MEYVESİNİN LEZZET YOLCULUĞU

Kakao meyvesi uzman eller tarafından toplandı. Çekirdekler meyveden ayıklandı. Bir hayli özen gerektiren fermantasyon ve kurutma işlemi gerçekleşti. Kuruyan çekirdekler çuvallara dolduruldu. Sevkiyat işleminin ardından kakao oluşturulmak üzere temizlenme, ayıklanma, kavurma, kabuktan ayırma ve nib kavurma işlemleri gerçekleşti. Artık elimizde kokusuyla, aromasıyla, rengiyle ve tadıyla ne olmak üzere yeni bir yolculuğa çıkacağını merak eden kaliteli bir kakao özümüz var. Sırada bu özün çikolataya dönüşme serüveni…

Lezzetli bir çikolatanın ihtiyacı olan yegâne şart, kaliteli kakao özünün tavizsiz gıda güvenliği, hijyen ve teknolojinin birlikteliği.

Kakao çekirdeğinin kabuğundan ayrıldıktan sonra geriye kalan öze nib dendiğinden bahsettik. Bu nib, kavrulduktan sonra bir öğütme sürecine girer. Değirmenlerde öğütülmeye başlayan nibin kabuğu kırılır ve kakao içindeki yağı dışarı vermeye başlar. Bir çekirdeğin yarısından fazlası kakao yağından ibarettir ve bu yağ vasıtasıyla kakao likörü/hamuru meydana gelir. Bu temel olarak çikolata likörünün nasıl elde edildiğine bir ışık tutarken, Altınmarka, kendi ileri teknoloji araçlarıyla bu süreci daha da iyi hale getirmek için likör iyileştirme işlemi ile konçlama süresini kısaltır; likör inceltme işlemiyle de müşteri isteğine göre partikül boyutlarını ayarlar. Bu işlemin ardından çikolatanın yanı sıra kakao yağı ve kakao tozu elde etmek de mümkün senaryolardan biridir.

Çikolata, temelde kakao yağı, kakao tozu, emülgatör, şeker ve gerekliyse süt tozu kullanılarak hazırlanan ve farklı amaçlarla kullanılan bir gıdadır. Çikolatayı elde etmek için öncelikle toz ham maddeler sıvı ham maddelerle harmanlanarak mikser yardımıyla karıştırılır. Ortaya çıkan hamur, istenilen reçeteye uygun bir şekilde inceltilerek toz haline getirilir. Kaliteli bir çikolataya erişmek için aşılması gereken en önemli sonuç işlemi olan konçlama sırasında çikolatanın asıl tadı ortaya çıkar. Kakao yağı şeker parçacıklarını sararak çikolatanın akışkanlığını artırır. Konç bıçakları yardımıyla karıştırılırken içine hava alan çikolata kütlesi, paslanmaz çelik tanklarda çikolata pürüzsüz hale gelene kadar işlem devam eder.

Buradan sonrası çikolata müşterilerin talebine bağlı olarak şekillendirilir. Sütlü çikolata reçeteye bağlı olarak süt tozu ile buluşur. Bitter çikolata süt tozuna ihtiyaç duymadan kendi çikolata karakterini ortaya çıkartır. Beyaz çikolata içinde kakao kütlesi barındırmadan çikolata olma özelliğinden kayıp vermez.

Damla, kuvertür, kırıntı, glazür başta olmak üzere farklı amaçlara hizmet eden pek çok çeşidiyle çikolata, Latin Amerika’da doğup Afrika’da serüvenine devam edip birçok detaylı işlem sonucunda sofralarımızda yerini alır. Bu yolculuğa ve yorgunluğa inat gündelik hayatımıza renk katan nadir gıdalardan biridir. Başka diyarlardan gelen, lezzetiyle sınırları aşan bir mutluluk kaynağıdır çikolata.

Bu ürün stokta olduğunda, posta adresinize bir bildirim göndereceğiz.